Λίγες μέρες μετά τον Παναιτωλικό, όπου ο Ολυμπιακός έδειξε να δυσκολεύεται απέναντι σε κλειστή άμυνα, τα προβλήματα δεν διορθώθηκαν.

Μόλις λίγες μέρες μετά το παιχνίδι με τον Παναιτωλικό, όπου ο Ολυμπιακός έδειξε να δυσκολεύεται απέναντι σε κλειστή άμυνα, τα προβλήματα δεν διορθώθηκαν. Ο Μεντιλίμπαρ είχε μιλήσει για λανθασμένες επιλογές και απόκλιση από το ομαδικό πλάνο. Παρόλο που αναμενόταν καλύτερη απόδοση στο ματς με τον Άρη (ήττα 2-1), η ομάδα δεν έδειξε τη βελτίωση που απαιτούνταν.

Στην πρώτη κιόλας φάση, ο Ορτέγκα ήταν χαλαρός σε μαρκάρισμα που απαιτούσε δύναμη, και ο Ντιάντι εκμεταλλεύτηκε το κενό, δίνοντας την ασίστ για το 1-0 του Άρη. Αυτό ήταν ακριβώς το σενάριο που ο Ολυμπιακός ήθελε να αποφύγει: ένα γκολ που θα επέτρεπε στον Άρη να αμυνθεί πιο κλειστά και να ψάχνει την αντεπίθεση για το δεύτερο τέρμα. Η αντίδραση των «ερυθρολεύκων» δεν ήταν η κατάλληλη. Η κυκλοφορία της μπάλας έφτανε μέχρι την περιοχή του Άρη, αλλά χωρίς δημιουργικότητα ή πρωτοβουλίες.

Ο Μαρινάκης το παίρνει πάνω του, σε πολλά μέτωπα!
Ο Μαρινάκης το παίρνει πάνω του, σε πολλά μέτωπα!

Ο Ζέλσον Μαρτίνς ζητούσε την μπάλα, αλλά αντί να πάρει προσωπικές πρωτοβουλίες, προτιμούσε να την πασάρει σε συμπαίκτη. Ο Βέλντε κέρδισε κάποιες κάρτες από τους αμυντικούς του Άρη, αλλά γρήγορα «χάθηκε» από το παιχνίδι. Ο Άρης, με σωστή αμυντική οργάνωση, παραχώρησε δύο επικίνδυνα φάουλ, αλλά ο Τσικίνιο αστόχησε και στις δύο εκτελέσεις. Σαν να μην έφτανε αυτό, μια δεύτερη αμυντική αστοχία του Ολυμπιακού, όπου ο Ντόη δεν ακολούθησε το τεχνητό οφσάιντ, επέτρεψε στον Μορόν να σκοράρει για το 2-0.

Τα δύο γκολ που δέχτηκε ο Ολυμπιακός προήλθαν από τις δύο τελικές του Άρη στο πρώτο ημίχρονο, κάνοντας την κατάσταση ιδιαίτερα δύσκολη. Η ομάδα φάνηκε ψυχολογικά ανέτοιμη και το πρώτο 45λεπτο ήταν καταστροφικό. Ο Μεντιλίμπαρ έριξε στο παιχνίδι τους πιο δημιουργικούς παίκτες από τον πάγκο, όπως τον Γουίλιαν και τον Ολιβέιρα, αλλά αυτοί δεν ήταν ακόμη έτοιμοι να δώσουν το κάτι παραπάνω, αφού χρειάζονται χρόνο για να προσαρμοστούν.

Η κυριαρχία του Ολυμπιακού στο παιχνίδι δεν μετουσιώθηκε σε απειλή, με τον Ελ Κααμπί να αξιοποιεί μία από τις ελάχιστες καλές πάσες που έλαβε, σκοράροντας το μοναδικό γκολ της ομάδας του. Οι προσδοκίες είναι υψηλές, ειδικά μετά τον ευρωπαϊκό τίτλο, και μια ήττα στο ελληνικό πρωτάθλημα είναι δύσκολο να γίνει αποδεκτή.

Αυτή τη στιγμή, τόσο ο Μεντιλίμπαρ όσο και αρκετοί σημαντικοί παίκτες είναι εκτός φόρμας, κάτι που ενδέχεται να προκαλέσει προβλήματα στην πορεία της ομάδας, ειδικά με τις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις να πλησιάζουν. Η κακή αγωνιστική κατάσταση του Ολυμπιακού δεν μειώνει την επιτυχία του Άρη, ο οποίος παρουσίασε μια ομάδα απόλυτα προσηλωμένη και έτοιμη να εκμεταλλευτεί τις ευκαιρίες της.

Ο Μάντζιος κατάφερε να παρουσιάσει μια ομάδα καλά οργανωμένη και συγκεντρωμένη, και το ρόστερ του Άρη φαίνεται πιο πλήρες από τα προηγούμενα χρόνια. Παρά τις επιφυλάξεις για τις προβλέψεις αυτήν την εποχή, ο Άρης δείχνει να έχει τις προϋποθέσεις για ενδιαφέρουσες εμφανίσεις στη συνέχεια.

Redman

Ακολουθήστε στο Google News το THRYLOS24 και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από το THRYLOS24