Η αλήθεια είναι ότι ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα και, λόγω του μεγέθους της ομάδας, οι ήττες τα διογκώνουν.

Η αλήθεια είναι ότι ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα και, λόγω του μεγέθους της ομάδας, οι ήττες τα διογκώνουν ακόμα περισσότερο. Η γκρίνια δεν αργεί να κάνει την εμφάνισή της, και στον Ολυμπιακό αυτή η γκρίνια γίνεται πιο έντονη και διαδεδομένη.

Το ποδόσφαιρο είναι απλό άθλημα. Αν δεν μπορείς να δημιουργήσεις φάσεις, αν δεν έχεις παίκτες με φαντασία και την ικανότητα να κάνουν κάτι απρόβλεπτο, και αν δεν είσαι προσεκτικός, είναι πολύ εύκολο να βρεθείς σε δύσκολη θέση. Ένα από τα πιο σοβαρά ζητήματα είναι η προβλεψιμότητα, και δυστυχώς, ο Ολυμπιακός είναι εξαιρετικά προβλέψιμος στο παιχνίδι του.

Άρης – Ολυμπιακός: Δε δόθηκε οφσάιντ στο δεύτερο γκολ!
Άρης – Ολυμπιακός: Δε δόθηκε οφσάιντ στο δεύτερο γκολ!

Επιπλέον, σε ακόμη ένα παιχνίδι, η ομάδα αγωνίστηκε με παίκτες που δεν ήταν ουσιαστικά παρόντες. Ο Βέλντε και ο Ζέλσον δεν κατάφεραν να προσαρμοστούν στο ρυθμό του αγώνα. Ο πρώτος συχνά “εξαφανίζεται” όταν οι αντίπαλες άμυνες τον μαρκάρουν σφιχτά, ενώ ο Μαρτίνς προσπαθεί αλλά οι ενέργειές του είναι μισοτελειωμένες. Συνολικά, όταν αυτοί οι δύο δεν καταφέρνουν να βρουν χώρους, ο Ολυμπιακός μοιάζει ανίσχυρος, καθώς του λείπει ένας δημιουργικός παίκτης που θα παίξει κάθετα ή θα απειλήσει μέσα στην περιοχή.

Όταν ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει μία ομάδα που ξέρει να αμύνεται, να είναι προσεκτική και ίσως να έχει και λίγη τύχη για να βρει τρόπο να σκοράρει, είναι αναμενόμενο να βρεθεί σε δύσκολη θέση.

Ο Άρης κατάφερε να εκμεταλλευτεί τις αδυναμίες του Ολυμπιακού, σκοράροντας δύο φορές. Αν και το δεύτερο γκολ φαίνεται να είναι οφσάιντ, το πρόβλημα παραμένει. Ακόμα κι αν δεν είχε δεχτεί αυτό το γκολ, πιθανότατα κάποια άλλη στιγμή θα είχε παγιδευτεί.

Ο Ολυμπιακός δίνει δικαιώματα και οι αντίπαλοι τα εκμεταλλεύονται. Δεν είναι σίγουρο αν η ήττα θα φέρει κάποια μεταγραφή από ελεύθερους παίκτες, όπως φημολογείται.

Το μόνο βέβαιο είναι ότι οι παίκτες από τους οποίους η ομάδα περιμένει να κάνουν τη διαφορά, δεν τα καταφέρνουν. Επιπλέον, η απουσία ενός αντικαταστάτη του Φορτούνη είναι φανερή, και γι’ αυτό ευθύνεται τόσο η διοίκηση όσο και ο προπονητής. Κάποιος πρέπει να αναλάβει την ευθύνη.

Και για να ρωτήσω κάτι ακόμα: Πόσο χειρότερος θα ήταν ο Παπακανέλλος σε σχέση με τον ανέτοιμο Γουίλιαν ως αλλαγή του Βέλντε;

Redman

Ακολουθήστε στο Google News το THRYLOS24 και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από το THRYLOS24