Οι διαιτητές της Super League συγκεντρώνουν χαμηλές βαθμολογίες αν αξιολογήσουμε το επίπεδό τους στις πρώτες αγωνιστικές.

Οι διαιτητές της Super League συγκεντρώνουν χαμηλές βαθμολογίες αν αξιολογήσουμε το επίπεδό τους. Δεν είναι τυχαίο ότι οι ομάδες απαιτούν ξένους διαιτητές στα ντέρμπι, καθώς εδώ και χρόνια δεν έχουν γίνει σημαντικά βήματα βελτίωσης. Η ευθύνη βαραίνει πρόσωπα όπως οι Μάνταλος, Μπένετ, και Φρόιντφελντ, οι οποίοι όχι μόνο δεν κατάφεραν να αναβαθμίσουν τη διαιτησία, αλλά την έχουν φέρει σε εξαιρετικά χαμηλό επίπεδο, όπως φαίνεται από όσα παρατηρούμε στους αγώνες της Super League.

Για να δώσουμε μερικά παραδείγματα από την 4η αγωνιστική που αναδεικνύουν το χαμηλό επίπεδο των Ελλήνων διαιτητών, δεν θα αναφερθούμε στους αγώνες ΠΑΟΚΠαναθηναϊκός και Ολυμπιακός-Παναιτωλικός, αλλά σε άλλους αγώνες και φάσεις που είναι σαφείς βάσει των κανονισμών.

Ολυμπιακός: «Τσεκάρει» Γιαζίτσι, θα κάνει κίνηση;
Ολυμπιακός: «Τσεκάρει» Γιαζίτσι, θα κάνει κίνηση;

Στο 39ο λεπτό του αγώνα ΑστέραςΑτρόμητος (1-2), ξέσπασαν διαπληκτισμοί μεταξύ των παικτών των δύο ομάδων και ο διαιτητής Τσιάρας όφειλε να δώσει κίτρινες κάρτες στους Ουάρντα και Αλάγκμπε. Ωστόσο, έκανε λάθος μη αποβάλλοντας τον Φαν Βεερτ με δεύτερη κίτρινη κάρτα στο τέλος του αγώνα. Παρά ταύτα, σωστά υπέδειξε πέναλτι υπέρ του Ατρομήτου. Επιπλέον, δύο σφάλματα έγιναν και από τον βοηθό διαιτητή Σάββα (Σερρών).

Ο Πουλικίδης διηύθυνε τον αγώνα ΠανσερραϊκόςΛεβαδειακός (2-2) και έδειξε ότι χρειάζεται επιπλέον εκπαίδευση, καθώς υπέδειξε μερικά φάουλ λανθασμένα και σε μια περίπτωση έδωσε άδικη κίτρινη κάρτα. Στο 18ο λεπτό δεν τιμώρησε κανέναν από τους πέντε παίκτες του Λεβαδειακού που διαμαρτύρονταν έντονα. Αν και απέβαλε σωστά τον Μορέιρα του Λεβαδειακού στο 79′ με δεύτερη κίτρινη κάρτα, δεν έδωσε κόκκινη κάρτα στον Κουτσογούλα του Πανσερραϊκού στο 64′, παρόλο που το μαρκάρισμά του ήταν βαρύ και επικίνδυνο. Στο 90+7′ χάρισε κίτρινη κάρτα στον Πεταυράκη για σπρώξιμο εκτός φάσης, ενώ στο 75ο λεπτό άφησε λανθασμένα πλεονέκτημα σε πέναλτι, παρά το γεγονός ότι σημειώθηκε γκολ (2-2).

Ακόμα και ο Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου) στον αγώνα ΟΦΗΆρης (3-2) έκανε λάθος σε ένα από τα τρία πέναλτι, παρά την υποστήριξη του VAR από τον Ζαμπαλά. Στο 61ο λεπτό δεν έδειξε κίτρινη κάρτα στον Φαμπιάνο για μαρκάρισμα στον Γιουγκ, αν και αργότερα χτύπησε τον αντίπαλο στο κεφάλι. Όταν ο Γιουγκ ανταπέδωσε το μαρκάρισμα, ο Σιδηρόπουλος του χαρίστηκε ξανά, χωρίς να επιβάλει ποινή.

Redman

Ακολουθήστε στο Google News το THRYLOS24 και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από το THRYLOS24