Ο Ολυμπιακός ολοκληρώνει την προετοιμασία του για την αυριανή εκτός έδρας αναμέτρηση με αντίπαλο τον Άρη στο ντέρμπι του «Κλ. Βικελίδης».

Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει το Σάββατο (20:00) έναν ιδιαίτερα κρίσιμο αγώνα στη Θεσσαλονίκη κόντρα στον Άρη για την 5η αγωνιστική της Super League, σε ένα παιχνίδι που αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον καθώς οι «ερυθρόλευκοι» προσπαθούν να διατηρήσουν τη δυναμική τους πορεία στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Ο αγώνας αυτός αποκτά ακόμα μεγαλύτερη σημασία, καθώς έρχεται λίγες ημέρες πριν την πρώτη σημαντική αναμέτρηση της League Phase του Europa League, απέναντι στη γαλλική Λιόν, όπου ο Ολυμπιακός στοχεύει να ξεκινήσει με θετικό αποτέλεσμα την ευρωπαϊκή του περιπέτεια.

Ολυμπιακός: H πιθανότητα για… μία κίνηση ακόμα
Ολυμπιακός: H πιθανότητα για… μία κίνηση ακόμα

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Olympiacos FC (@olympiacosfc)

Ολυμπιακός: Ολοκληρώνει την προετοιμασία – Σκέψεις του Μεντιλίμπαρ

Η ομάδα του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ ολοκληρώνει σήμερα την προετοιμασία της για το κρίσιμο αυτό εκτός έδρας παιχνίδι στο «Κλεάνθης Βικελίδης». Ο Βάσκος τεχνικός προσανατολίζεται να μην προχωρήσει σε πολλές αλλαγές στην ενδεκάδα σε σχέση με το τελευταίο ματς κόντρα στον Παναιτωλικό, όπου οι «ερυθρόλευκοι» έμειναν στο 0-0 στο «Γ. Καραϊσκάκης».

Ωστόσο, μία σημαντική επιστροφή θα μπορούσε να δώσει νέες επιλογές στην άμυνα: αυτή του Παναγιώτη Ρέτσου. Ο Έλληνας στόπερ είναι εκτός δράσης εδώ και περίπου ένα μήνα λόγω τραυματισμού, ωστόσο βρίσκεται πολύ κοντά στην επιστροφή του και ενδέχεται να συμπεριληφθεί στην αποστολή για τον αγώνα με τον Άρη. Παρότι δεν αναμένεται να ξεκινήσει βασικός, είναι πιθανό να πάρει χρόνο συμμετοχής, καθώς ο Μεντιλίμπαρ θέλει να δει σε τι κατάσταση βρίσκεται ενόψει των δύσκολων αγώνων που ακολουθούν.

Ο Κάρμο θα βρεθεί στην άμυνα, Ολιβέιρα δίπλα στον Έσε!

Στην ενδεκάδα, ο Μεντιλίμπαρ φαίνεται πως θα κάνει δύο αλλαγές σε σχέση με το ματς της περασμένης εβδομάδας. Η πρώτη αφορά την επιστροφή του Νταβίντ Κάρμο στην άμυνα, ο οποίος θα πάρει τη θέση του Πιρόλα.

Ο Κάρμο, μετά τον τελικό του Conference League, είναι έτοιμος να ξαναβρεί τη θέση του στο κέντρο της άμυνας, δίπλα στον Ντόη. Η δεύτερη αλλαγή αφορά τον χώρο του κέντρου, όπου ο Ολιβέιρα αναμένεται να πάρει τη θέση του Στάμενιτς. Ο Τσικίνιο θα αγωνιστεί στον χώρο της μεσαίας γραμμής, δίπλα στον Σαντιάγκο Έσε, διαμορφώνοντας ένα δυναμικό δίδυμο που θα επιδιώξει να κυριαρχήσει στη μεσαία γραμμή.

Οι σκέψεις Μεντιλίμπαρ για ενδεκάδα… 

Όσον αφορά την υπόλοιπη ενδεκάδα, ο Τζολάκης θα βρίσκεται κάτω από τα δοκάρια, ενώ η αμυντική τετράδα θα αποτελείται από τους Ροντινέι, Ντόη, Κάρμο και Ορτέγκα, με τον τελευταίο να αγωνίζεται στο αριστερό άκρο της άμυνας. Στο κέντρο, πέρα από τους Τσικίνιο και Έσε, ο Ολιβέιρα θα έχει έναν πιο προωθημένο ρόλο, προσπαθώντας να συνδέσει τη μεσαία γραμμή με την επίθεση.

Στην τριάδα της επίθεσης δεν αναμένονται αλλαγές, καθώς ο Ζέλσον Μαρτίνς θα ξεκινήσει στο δεξί άκρο, ο Βέλντε στο αριστερό και ο Ελ Κααμπί θα είναι ο κεντρικός επιθετικός.

Ο αγώνας με τον Άρη θεωρείται κρίσιμος τόσο για τη βαθμολογική πορεία του Ολυμπιακού στο πρωτάθλημα, όσο και για την ψυχολογία της ομάδας πριν το ευρωπαϊκό ματς με τη Λιόν. Οι «ερυθρόλευκοι» θέλουν να πάρουν τη νίκη στη Θεσσαλονίκη, ώστε να πάνε με ανεβασμένη ψυχολογία στην Ευρώπη, όπου θα αντιμετωπίσουν μία από τις πιο δυνατές ομάδες του Europa League.

Μιχάλης Μαχαίρας

Γεννημένος στη χρυσή γενιά των 90’s, ένας άκρως ενεργητικός χαρακτήρας, με μια μπάλα του μπάσκετ στο χέρι, και στο άλλο το κασκόλ του ΘΡΥΛΟΥ, φορώντας φυσικά την ένδοξη «ερυθρόλευκη» με τον Έφηβο στο στήθος. Ήρωάς του ο τεράστιος Βραζιλιάνος μάγος «Ζιο», με τον οποίο είναι ερωτευμένος.

Παρακολουθεί χρόνια τον Ολυμπιακό, ο οποίος είναι ο κορυφαίος πολυαθλητικός σύλλογος του πλανήτη, με τους πιο …τρελούς οπαδούς. Είναι η πρώτη σκέψη αφότου ξυπνήσει και η τελευταία πριν κοιμηθεί. Απ’ το μαιευτήριο, ακούγεται πως η πρώτη εμφάνιση έγινε με ένα στυλό και ένα χαρτί. Δεν ήταν τυχαίο… Μεγαλώνοντας, έπρεπε να σπουδάσει αυτό το αντικείμενο, και να το εξασκήσει, γράφοντας κυρίως για αθλητικά, αφού ο έρωτας με τον ΘΡΥΛΟ είχε καταλήξει σε …γάμο ζωής!

Στην πρώτη έκθεσή του στο δημοτικό έβαλε τίτλο, υπότιτλο, φωτογραφία, λεζάντα και έδωσε χαρακτηρισμό γραμματοσειράς! Σπούδασε στο Queen Margaret University of Edinburgh (BA In Media Productions/Journalism). Αρκετά πολυάσχολος, έχει ασχοληθεί με ραδιόφωνο και πληθώρα αθλητικών σαιτ και μπλόγκ (ως προς τη δημιουργία, αλλά και ως προς την αρθρογραφία), αθλητικών και μη, αφού η δημιουργία κειμένων και η αποτύπωση της σκέψης στο χαρτί, είναι η απόλυτη χαλάρωση και αποφόρτιση της ημέρας… Μιλάει λίγο, εκεί που πρέπει, γράφει πολύ.

Εάν δε δημιουργεί κείμενα, θα τον βρείτε στο πλησιέστερο γήπεδο μπάσκετ. Για τους πιστούς αναγνώστες και συνοδοιπόρους, η νέα του «ερυθρόλευκη στέγη» είναι το thrylos24.gr, γράφοντας για τον πρώτο του έρωτα και τον παντοτινό…

Ακολουθήστε στο Google News το THRYLOS24 και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από το THRYLOS24