Ο παλαίμαχος επιθετικός, Σαλβατόρε Σκιλάτσι, έχασε τη σκληρή μάχη, που έδινε, αφήνοντας την τελευταία του πνοή σε ηλικία 59 χρόνων.

Ο κόσμος του ποδοσφαίρου θρηνεί ξανά, λίγες μέρες μετά την απώλεια του Σβεν Γκόραν Έρικσον. Το πρωί της Τετάρτης (18/09), έγινε γνωστός ο θάνατος του Ιταλού παλαίμαχου επιθετικού Σαλβατόρε Σκιλάτσι, ο οποίος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 59 ετών, βυθίζοντας το ιταλικό ποδόσφαιρο -και όχι μόνο- σε βαρύ πένθος.

Ο Σκιλάτσι, γνωστός και ως «Τότο», είχε κερδίσει την αγάπη του κόσμου με τις σπουδαίες εμφανίσεις του με την εθνική Ιταλίας στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 1990, όπου αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ της διοργάνωσης. Παρά τις δυσκολίες που αντιμετώπισε πρόσφατα με την υγεία του, η οποία τον οδήγησε σε δύο επεμβάσεις για την αφαίρεση ενός όγκου στο παχύ έντερο, συνέχιζε να συμμετέχει δημόσια και να εμπνέει με τη δύναμη του χαρακτήρα του. Δυστυχώς, η κατάσταση της υγείας του παρουσίασε επιδείνωση τις τελευταίες ημέρες, οδηγώντας σε επείγουσα νοσηλεία και τελικά στον θάνατό του.

Τσάμπιονς Λίγκ: Οι Βαυαροί «9άρα», με… άνεση η Λίλ!
Τσάμπιονς Λίγκ: Οι Βαυαροί «9άρα», με… άνεση η Λίλ!

Ο Σκιλάτσι αγωνίστηκε σε ομάδες όπως η Μεσίνα, η Γιουβέντους, η Ίντερ και η Τζούμπιλο Ιβάτα, και υπήρξε ο πρώτος Ιταλός παίκτης που αγωνίστηκε στην Ιαπωνία. Με τη Γιουβέντους, είχε μια εντυπωσιακή χρονιά το 1989-90, κατακτώντας το Κύπελλο Ιταλίας και το Κύπελλο UEFA. Η έκπληξή του στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 1990 τον ανέδειξε ως τον κορυφαίο σκόρερ και καλύτερο παίκτη του τουρνουά, κατακτώντας το Χρυσό Παπούτσι και τη Χρυσή Μπάλα του τουρνουά.

Στην εθνική ομάδα της Ιταλίας, συγκέντρωσε 16 συμμετοχές και 7 γκολ, αφήνοντας ανεξίτηλο το στίγμα του στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο. Η απώλεια του Σαλβατόρε Σκιλάτσι είναι μια μεγάλη πλήξη για όλους τους λάτρεις του ποδοσφαίρου, οι οποίοι θα τον θυμούνται πάντα για τη μοναδική του συμβολή και τα απίστευτα κατορθώματά του.

Thrylos24.gr

Ακολουθήστε στο Google News το THRYLOS24 και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από το THRYLOS24