Ο Ολυμπιακός δείχνει φέτος ότι είναι έτοιμος για σπουδαία επιτεύγματα και κυρίως για να μπορέσει να ανακτήσει τα ηνία.

Ο Ολυμπιακός μπορεί να διαθέτει ένα πλήρες και καλά ισορροπημένο ρόστερ, αλλά το να αγωνίζεται χωρίς τους δύο βασικούς του σέντερ (Φαλ και Μιλουτίνοφ), καθώς και τον εντυπωσιακό στα φιλικά Σακίλ ΜακΚίσικ, δεν είναι μικρό πρόβλημα. Παρόλα αυτά, οι Πειραιώτες κατάφεραν να ανατρέψουν μια διαφορά 12 πόντων και να φτάσουν στη νίκη στο τέλος.

Αν και έδειξαν κάποιες αδυναμίες στην άμυνα, με κενά σε διάφορα σημεία, η ομάδα του Πειραιά ξεχώρισε για την ικανότητά της στην επίθεση. Υπήρχε πολυφωνία και πολλές λύσεις, με τέσσερις παίκτες να σημειώνουν διψήφιο αριθμό πόντων. Επίσης, οι 20 ασίστ που μοίρασαν αποτελούν απόδειξη του ομαδικού παιχνιδιού που εξακολουθούν να παίζουν.

Κόκκινα σχεδόν όλα τα καθίσματα στο ΣΕΦ (video)
Κόκκινα σχεδόν όλα τα καθίσματα στο ΣΕΦ (video)

Ο Άλεκ Πίτερς συνεχίζει τις υψηλές επιδόσεις από την περασμένη σεζόν, δείχνοντας ότι είναι σε εξαιρετική φόρμα και λειτουργεί με αυτοπεποίθηση στην επίθεση. Σημείωσε καθοριστικά σουτ και πήρε πρωτοβουλίες όταν η κατάσταση δυσκόλεψε, επιδεικνύοντας αποφασιστικότητα.

Το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός διαθέτει τόσο τον Πίτερς όσο και τον Σάσα Βεζένκοφ στη θέση «4» είναι ένα μεγάλο πλεονέκτημα. Ο Βεζένκοφ, αν και Βούλγαρος, μοιάζει σαν να μην έλειψε ποτέ από την ομάδα, ενώ ο Λούκα Βιλντόζα εντυπωσίασε τόσο στην άμυνα όσο και στην επίθεση. Ο Μόουζες Ράιτ έδειξε ότι διαθέτει επιθετικό ταλέντο, αλλά χρειάζεται να βελτιώσει την αμυντική του συμπεριφορά.

Ο Εβάν Φουρνιέ, από την άλλη, δεν έπαιξε όπως αναμενόταν. Αν και πήρε πρωτοβουλίες στην επίθεση, ήταν αρκετά άστοχος (1/5 δίποντα, 1/2 τρίποντα). Ωστόσο, δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας, καθώς είναι θέμα χρόνου να προσαρμοστεί στο παιχνίδι των συμπαικτών του και να βρει τον ρυθμό του. Ο Φουρνιέ είναι ένας σπουδαίος σκόρερ και ένας παίκτης με πολυδιάστατες ικανότητες στην επίθεση. Ο Ολυμπιακός δείχνει φέτος ότι είναι έτοιμος για σπουδαία επιτεύγματα.

Redman

Ακολουθήστε στο Google News το THRYLOS24 και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από το THRYLOS24