Σήμερα θα διεξαχθούν οι εκλογές της ΕΟΚ, με τον Βαγγέλη Λιόλιο και τον Παναγιώτη Φασούλα να είναι οι δύο υποψήφιοι για την προεδρία της ομοσπονδίας.

Σήμερα, 15 Σεπτεμβρίου, είναι ημέρα εκλογών για την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης (ΕΟΚ), καθώς πραγματοποιείται η γενική συνέλευση που θα αρχίσει στις 12:00. Τα σωματεία της ΕΟΚ θα κληθούν να επιλέξουν το νέο πρόεδρο και τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου (ΔΣ) μέσω διαδικτυακής ψηφοφορίας.

Ο Βαγγέλης Λιόλιος, ο οποίος διεκδικεί την επανεκλογή του, θεωρείται φαβορί απέναντι στον Παναγιώτη Φασούλα, ο οποίος είχε θέσει υποψηφιότητα και στις προηγούμενες εκλογές. Επίσης, οι Τάσος Δελημπαλταδάκης, Μπάνε Πρέλεβιτς και Τάκης Τσαγκρώνης είναι υποψήφιοι για το ΔΣ, αλλά όχι για την προεδρία.

ΕΟΚ: Συγκροτήθηκε το νέο Διοικητικό Συμβούλιο
ΕΟΚ: Συγκροτήθηκε το νέο Διοικητικό Συμβούλιο

Η διαδικτυακή ψηφοφορία θα περιλαμβάνει τέσσερις ψηφοφορίες:

  1. Για την εκλογή προεδρεύοντος.
  2. Για τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου (τα σωματεία θα έχουν το δικαίωμα να ψηφίσουν έως 12 υποψηφίους).
  3. Για την εξελεγκτική επιτροπή (εκλέγονται τρεις από τους έξι υποψήφιους).
  4. Για τον εκπρόσωπο στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή (με δύο υποψηφίους).

Στο ΔΣ θα εκλεγούν 16 ή 17 μέλη, ανάλογα με το αν ο ηττημένος θα λάβει το ελάχιστο ποσοστό του 25% για να μπει στο συμβούλιο. Σύμφωνα με τη νομοθεσία, τουλάχιστον πέντε ή έξι από τα μέλη του ΔΣ πρέπει να είναι γυναίκες, ανεξαρτήτως των ψήφων που έχουν λάβει. Το νέο ΔΣ θα συμπληρωθεί με τους τρεις εκπροσώπους του ΕΣΑΚΕ (Γαλατσόπουλος, Λεπενιώτης, Ντίνος), τον πρόεδρο του ΣΕΠΚ (Παναγιώτης Γιαννάκης) και τον πρόεδρο του ΠΣΑΚΚ (Λίνος Χρυσικόπουλος).

Τα αποτελέσματα αναμένονται νωρίς το απόγευμα, και η νέα διοίκηση θα έχει τετραετή θητεία, μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2028.

Thrylos24.gr

Ακολουθήστε στο Google News το THRYLOS24 και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από το THRYLOS24