Όλο το ευρωπαϊκό μπάσκετ τιμάει τον Πέτροβιτς, όπως και οι Νίκος Γκάλης, Παναγιώτης Γιαννάκης.

Το βράδυ της Πέμπτης (5/9), τα φώτα της μπασκετικής Ευρώπης στράφηκαν στο Ζάγκρεμπ, όπου πραγματοποιήθηκε μια εντυπωσιακή εκδήλωση προς τιμήν του Ντράζεν Πέτροβιτς. Το φιλικό ματς, που συγκέντρωσε 15.000 θεατές, συγκέντρωσε τη μπασκετική ελίτ, με την παρουσία σπουδαίων προσωπικοτήτων όπως οι Νίκος Γκάλης, Παναγιώτης Γιαννάκης, Τόνι Κούκοτς, Στόγιαν Βράνκοβιτς, Ντέγιαν Μποντιρόγκα, Σβέτισλαβ Πέσιτς, Βλάντε Ντίβατς και Ζάρκο Πάσπαλι.

Το τελικό σκορ της αναμέτρησης ήταν 110-107 υπέρ της ομάδας του Ματίας Λεσόρ, με τον ίδιο να συνεισφέρει 13 πόντους. Ο Ντζάναν Μούσα ηγήθηκε της επίθεσης με 19 πόντους, ενώ για την Κροατία, ο Μάριο Χεζόνια έκανε τη μεγαλύτερη εντύπωση με 36 πόντους, προσφέροντας εντυπωσιακό θέαμα.

Κόκκινα σχεδόν όλα τα καθίσματα στο ΣΕΦ (video)
Κόκκινα σχεδόν όλα τα καθίσματα στο ΣΕΦ (video)

Το ματς διεξήχθη πάνω σε ένα Glass Floor, γεγονός που ενίσχυσε την ατμόσφαιρα και την εικόνα του παιχνιδιού, κάνοντας τη βραδιά ακόμη πιο εντυπωσιακή.

Ο Νίκος Γκάλης πήρε το μικρόφωνο και ανέφερε: “Ήταν φανταστικός παίκτης, ξεχωριστός παίκτης, με μεγάλο μπασκετικό IQ. Ήταν απόλαυση να παίζω εναντίον του. Ευχαριστώ που με καλέσατε”.

Με τη σειρά του ο Παναγιώτης Γιαννάκης τόνισε: “Απίστευτες αναμνήσεις. Το 1987 ελέγξαμε λίγο την επίθεσή του, αλλά ήταν η τελευταία φορά που το κάναμε, γιατί μετά δεν μπορούσαμε να τον μαρκάρουμε. Ήταν απίθανο να παίζεις μαζί του, ήταν τρομερός παίκτης. Είχε πάθος.

Ο Στόγιαν Βράνκοβιτς μας έφερε κοντά και γίναμε φίλοι. Ήμουν πάντα θαυμαστής του, θαυμαστής του πως άλλαξε το μπάσκετ στο ΝΒΑ. Που έδειξε πως στην Ευρώπη υπάρχουν παίκτες που μπορούν να ομορφύνουν και να κάνουν διάσημο το μπάσκετ. Ήταν αρτίστας, ένας παίκτης που έδωσε πολλά σε όλους μας. Ήταν απίστευτο”.

Λούκα Ντόντσιτς, Ίβιτσα Ζούμπατς, Ντάριο Σάριτς, Μπόγιαν Μπογκντάνοβιτς και Μπόμπαν Μαριάνοβιτς, ήταν επίσης παρόντες στην Ζάγκρεμπ Αρένα, χωρίς όμως να αγωνιστούν, αφού η συλλογική σύμβαση του NBA, δεν τους επίτρεπει να παίξουν πάνω σε γυάλινο δάπεδο εκτός ΗΠΑ.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 25-28, 51-56, 83-78, 107-110

ΕΘΝΙΚΗ ΚΡΟΑΤΙΑΣ: Φιλίποβιτς 3, Πρκατσιν 6, Κρούσλιν 15, Ράντοβτσιτς 2, Χεζόνια 36, Μπράνκοβιτς 6, Ντρέζνιακ 3, Γιορντάνο 16, Γιουνάκοβιτς 5, Λιούμπιτσιτς 4, Νάκιτς 6.

TEAM DRAZEN: Μπράιντ 6, Ντιμιτρίεβιτς 9, Μαρίνκοβιτς 6, Μπλάζιτς 4, Μούσα 19, Πιερ 8, Ταβάρες 10, Σενγκέλια 13, Λεσόρ 13, Ομπστ 11, Μαριάνοβιτς 11.

Thrylos24.gr

Ακολουθήστε στο Google News το THRYLOS24 και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από το THRYLOS24