Ο Ολυμπιακός έχει την ικανότητα να σκοράρει, κάτι που δεν μπορεί κανείς να αμφισβητήσει, καθώς αποδείχτηκε στα φιλικά παιχνίδια.

Ο Ολυμπιακός έχει την ικανότητα να σκοράρει, κάτι που δεν μπορεί κανείς να αμφισβητήσει. Ωστόσο, το ίδιο αδιαμφισβήτητο είναι ότι δέχεται και γκολ, κυρίως λόγω ατομικών λαθών και όχι εξαιτίας οργανωμένων επιθέσεων από τους αντιπάλους.

Αν αναλύσουμε τα φιλικά παιχνίδια ένα προς ένα, θα παρατηρήσουμε ότι το 90% των γκολ που δέχτηκε προέρχονται από προσωπικά λάθη, με πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα το αδέξιο χτύπημα του Τζολάκη στην προσπάθειά του να διώξει την μπάλα, το οποίο κατέληξε στα πόδια του επιθετικού της Νότιγχαμ Φόρεστ.

Ο λόγος που αγωνίστηκε ο «ανενεργός» Ανδρούτσος
Ο λόγος που αγωνίστηκε ο «ανενεργός» Ανδρούτσος

Το συνολικό αποτέλεσμα των οκτώ φιλικών αγώνων ήταν 18-10 υπέρ του Ολυμπιακού, με την ομάδα να σημειώνει 2,25 γκολ ανά παιχνίδι και να δέχεται 1,25 γκολ κατά μέσο όρο. Για να το πούμε απλά, ο Ολυμπιακός κέρδισε στα οκτώ φιλικά με σκορ 2-1.

Πρέπει, ωστόσο, να είμαστε ρεαλιστές. Οι αριθμοί στα φιλικά παιχνίδια δεν έχουν ιδιαίτερη σημασία. Το πιο σημαντικό είναι κατά πόσο οι παίκτες έχουν αφομοιώσει τη φιλοσοφία του προπονητή τους.

Όσον αφορά το δημιουργικό και επιθετικό παιχνίδι, ο Ολυμπιακός παρουσιάζεται αρκετά δυνατός. Όμως, στην αμυντική λειτουργία της ομάδας υπάρχουν αστάθειες, με τις αδυναμίες να φαίνονται ιδιαίτερα στα δύο τελευταία φιλικά με τη Νότιγχαμ και τον Άρη Λεμεσού. Στο παιχνίδι με τους Άγγλους έγιναν λάθη στις στημένες φάσεις, ενώ στην Κύπρο παρατηρήθηκαν αργές επιστροφές και χαλαρότητα, πιθανόν λόγω του 3-0 στο πρώτο ημίχρονο.

Αυτό που αξίζει να θυμόμαστε από τα φιλικά είναι η απόδοση του Κρίστοφερ Βέλντε, ο οποίος έδειξε σαν να παίζει στον Ολυμπιακό εδώ και χρόνια.

Επίσης, οι νεαροί παίκτες άφησαν το σημάδι τους. Ο Μπακούλας και ο Μουζακίτης έδειξαν τις δυνατότητές τους στην Κύπρο. Ο Πεπ Μπιέλ φάνηκε να βρίσκει τον ρυθμό του στη Λεμεσό, αλλά το ερώτημα είναι αν μπορεί να διατηρήσει τη συνέπειά του στις καλές εμφανίσεις.

Τι άλλο μπορούμε να κρατήσουμε από το φιλικό στην Κύπρο; Σίγουρα το εκρηκτικό πρώτο ημίωρο, την επιστροφή του Ελ Κααμπί, αν και φαινόταν προσεκτικός στις κινήσεις του, την αλτρουιστική συμπεριφορά του Γιάρεμτσουκ και την ευκολία με την οποία οι παίκτες του Άρη Λεμεσού βρέθηκαν στην περιοχή του Ολυμπιακού στο τελευταίο 20λεπτο.

Πιστεύουμε, όμως, ότι το συγκεκριμένο φιλικό δεν πρέπει να το πάρουμε πολύ στα σοβαρά. Γενικά, τα φιλικά παιχνίδια μπορεί να αποτελούν παγίδα.

Οι προπονητές εστιάζουν κυρίως στα λάθη που γίνονται, ώστε να μην επαναληφθούν στα επίσημα παιχνίδια. Επομένως, είμαστε σίγουροι ότι ο Μεντιλίμπαρ θα δώσει μεγαλύτερη προσοχή όχι τόσο στα 2,25 γκολ που πετυχαίνει η ομάδα, αλλά στα 1,25 γκολ που δέχεται.

Redman

Ακολουθήστε στο Google News το THRYLOS24 και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από το THRYLOS24