Ο Ολυμπιακός είναι αναμφισβήτητα η κορυφαία ομάδα της Ελλάδας, και το όνομά του γίνεται ολοένα και πιο γνωστό στην Ευρώπη.

Ο Ολυμπιακός είναι αναμφισβήτητα η κορυφαία ομάδα της Ελλάδας, και το όνομά του γίνεται ολοένα και πιο γνωστό στην Ευρώπη. Η φήμη του δεν στηρίζεται μόνο στην κατάκτηση του Conference League, αλλά και στις επιτυχίες του σε διεθνείς διοργανώσεις.

Χαρακτηριστικό είναι ένα στατιστικό που αναδεικνύει ο λογαριασμός «Football Meets Data», το οποίο αποκαλύπτει τον σημαντικό ευρωπαϊκό αντίκτυπο του Ολυμπιακού. Συγκεκριμένα, ο Ολυμπιακός καταλαμβάνει τη δεύτερη θέση μεταξύ των ομάδων με τις περισσότερες συμμετοχές στους ομίλους του Champions League, από συλλόγους που δεν ανήκουν στα πέντε κορυφαία ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Στην πρώτη θέση βρίσκεται η Πόρτο με 27 παρουσίες.

Ολυμπιακός: H πιθανότητα για… μία κίνηση ακόμα
Ολυμπιακός: H πιθανότητα για… μία κίνηση ακόμα

Ακολουθούν ομάδες όπως η Μπενφίκα και η Σαχτάρ Ντόνετσκ με 19 συμμετοχές, ενώ Άγιαξ, Αϊντχόφεν και Δυναμό Κιέβου έχουν από 18. Πολύ πιο πίσω είναι ο Παναθηναϊκός, ο οποίος μετρά μόλις 9 συμμετοχές, ισοβαθμώντας με τη Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης.

Αυτό το στατιστικό είναι άλλη μια απόδειξη ότι ο Ολυμπιακός είναι πραγματικά το «καμάρι» της Ελλάδας στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο.

Δείτε τη σχετική λίστα:

Redman

Ακολουθήστε στο Google News το THRYLOS24 και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από το THRYLOS24