Το ελληνικό κράτος χορηγεί ένα από τα υψηλότερα πριμ παγκοσμίως για τους Ολυμπιονίκες του!

Οι Ολυμπιονίκες είναι αθλητές κορυφαίου επιπέδου, που θυσιάζουν μέρος από τις διακοπές και την καλοκαιρινή τους ξεκούραση για να εκπροσωπήσουν τη χώρα τους στην κορυφαία διοργάνωση που πραγματοποιείται κάθε 4 χρόνια.

Με το αζημίωτο, όμως, (αν και πολλοί δεν το έχουν ανάγκη), ενώ με την κατάκτηση ενός μεταλλίου γράφουν τα ονόματά τους με χρυσά γράμματα στην παγκόσμια ιστορία.

Κάθε χώρα ανταμείβει διαφορετικά τους αθλητές που φορούν τα χρώματά της, με το μπόνους να ποικίλλει ανάλογα με το αγώνισμά τους και την θέση που θα λάβουν στο βάθρο, με το ελληνικό κράτος χορηγεί ένα από τα υψηλότερα πριμ παγκοσμίως.

Για πολλούς άνδρες και γυναίκες, οι Ολυμπιακοί Αγώνες είναι η μόνη διοργάνωση που μπορεί να τους βοηθήσει να χτίσουν το όνομά τους στο παγκόσμιο αθλητικό στερέωμα, καθώς απολαμβάνουν τεράστιας προβολής με δισ. θεατές.

Το πριμ των Ελλήνων

Θεσμοθετημένα με νόμο είναι τα ολυμπιακά πριμ από την ελληνική Πολιτεία, ενώ κάθε αθλητής έχει και τα δικά του έσοδα από τις εκάστοτε συμφωνίες με χορηγούς, σπόνσορες κτλ. Ειδικότερα, η Ελλάδα μετρά 7 μετάλλια (1 χρυσό, 1 ασημένιο και 5 χάλκινα) και κατατάσσεται 29η στην παγκόσμια κατάταξη, όσο γράφονται αυτές οι γραμμές.

Το πρώτο μας χρυσό κέρδισε ο Μίλτος Τεντόγλου στο άλμα εις μήκος, με τον Απόστολο Χρήστου να κατακτά το ασημένιο στα 200 μέτρα ύπτιο. «

Χάλκινοι» αναδείχθηκαν οι Θεόδωρος Τσελίδης στα 90 κιλά τζούντο, Παπακωνσταντίνου – Γκαϊδατζής στο διπλό σκιφ ελαφρών βαρών, Κοντού – Φίτσιου στο διπλό σκιφ ελαφρών βαρών, Λευτέρης Πετρούνιας στους κρίκους και Εμμανουήλ Καραλής στο επί κοντώ.

Υπό αυτό το πρίσμα, η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού προσφέρει:

90.000 ευρώ για το χρυσό μετάλλιο

60.000 ευρώ για το ασημένιο μετάλλιο

50.000 ευρώ για το χάλκινο μετάλλιο

Επίσης, στα ομαδικά αγωνίσματα κάθε αθλητής ελληνικής αποστολής που θα βρεθεί στα 3 σκαλιά του βάθρου, θα λάβει ενίσχυση το 60% από τα ποσά που προαναφέρθηκαν για το κάθε μετάλλιο: Δηλαδή, για παράδειγμα, εάν η Εθνική Ελλάδος στον πόλο κατακτήσει το χάλκινο μετάλλιο, κάθε παίκτης από το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, θα ανταμειφθεί με το 60% από τα 50.000 ευρώ.

Ταυτόχρονα, το ελληνικό κράτος δίνει τη δυνατότητα στους Ολυμπιονίκες του διορισμού στο δημόσιο, την απονομή της ιδιότητας του εφέδρου εν ενεργεία αξιωματικού βαθμού Ανθυπολοχαγού, αλλά και την απευθείας εισαγωγή σε οποιαδήποτε σχολή ή τμήμα ΑΕΙ. Τέλος, παρέχεται κι η δυνατότητα και της απευθείας εισαγωγής σε Σχολή Επιστημών Φυσικής Αγωγής στον Αθλητισμό (ΣΕΦΑΑ).

Παράλληλα, η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή στην τελευταία συνεδρίαση της Ολομέλειας αποφάσισε να επιχορηγήσει με 200.000 ευρώ συνολικά τις Αθλητικές Ομοσπονδίες που οι αθλητές τους θα κατακτήσουν μετάλλια στο Παρίσι 2024. Ειδικότερα, όπως τονίζεται, μετά από εισήγηση του Προέδρου της Επιτροπής Ολυμπιακής Προετοιμασίας Γιάννη Καρρά θα δοθούν και τα εξής χρηματικά ποσά, τα τελευταία πριν από το Παρίσι, σε Αθλητικές Ομοσπονδίες για Ολυμπιακή Προετοιμασία των αθλητών και των αθλητριών:

α) 100.000 ευρώ στην Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδος για όλα τα μέλη της Ολυμπιακής ομάδας.

β) 19.000 ευρώ στην Ελληνική Ομοσπονδία Φιλάθλων Πάλης για την Πρεβολαράκη και τους Κουγιουμτσίδη και Κουρουγκλίεφ

γ) 27.500 ευρώ και 27.500 δολάρια στον ΣΕΓΑΣ, επίσης για τα μέλη της Ολυμπιακής ομάδας.

Thrylos24.gr

Ακολουθήστε στο Google News το THRYLOS24 και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από το THRYLOS24