Τα πρώτα αποτελέσματα της προετοιμασίας του Ολυμπιακού είναι ενθαρρυντικά, με τους παίκτες να δείχνουν διάθεση να βοηθήσουν τον Μεντιλίμπαρ.

Τα πρώτα αποτελέσματα της προετοιμασίας του Ολυμπιακού είναι ενθαρρυντικά, με τους παίκτες να δείχνουν έντονη διάθεση να συμβάλλουν και να ακολουθήσουν το σχέδιο του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ.

Αντίστοιχα ενθουσιώδης είναι και ο ίδιος ο Ισπανός προπονητής. Ο «Μέντι» δοκιμάζει συνεχώς νέες στρατηγικές, επιδιώκοντας να κατανοήσει καλύτερα την ομάδα και να την προσαρμόσει στα δικά του πρότυπα. Αυτό δεν το έχουμε παρατηρήσει μόνο στις προπονήσεις, αλλά και στα φιλικά παιχνίδια με Άγιαξ και Μέχελεν. Η κορύφωση αυτών των δοκιμών ήταν στο ματς με τους Βέλγους.

Ολυμπιακός: H πιθανότητα για… μία κίνηση ακόμα
Ολυμπιακός: H πιθανότητα για… μία κίνηση ακόμα

Σε εκείνο το παιχνίδι, ο Βάσκος τεχνικός έβαλε τον Αποστολόπουλο στην αριστερή πλευρά της επίθεσης και χρησιμοποίησε τους Ντόι και Μπιανκόν ως αμυντικά χαφ. Επιπλέον, ο Ροντινέι προωθήθηκε στη θέση του δεξιού εξτρέμ, ενώ οι Ζέλσον Μάρτινς και Γιώργος Μασούρας αγωνίστηκαν στο κέντρο της επίθεσης.

Η συνεργασία του Βραζιλιάνου με τον Κοστίνια ήταν εντυπωσιακή. Γενικά, ο Μεντιλίμπαρ ρίσκαρε με νέες τακτικές που είδαμε για πρώτη φορά από τον Ολυμπιακό, δείχνοντας όμως ότι οι επιλογές του ήταν προσεκτικά μελετημένες και η ομάδα παρουσίασε εξαιρετικές επιδόσεις. Στο δεύτερο ημίχρονο, η τετράδα της επίθεσης περιλάμβανε τους Ροντινέι, Ζέλσον Μάρτινς, Παπακανέλλο και Αποστολόπουλο, με τους Μπιανκόν και Μουζακίτη στο κέντρο. Οι Μασούρας και Μπιέλ αντάλλαξαν ρόλους με τους Ζέλσον και Αποστολόπουλο, ενώ ο Μπακούλας πήρε τη θέση του Μουζακίτη. Με την είσοδο του Τσικίνιο αντί του Παπακανέλλου, η εικόνα της ομάδας άλλαξε εντελώς στο τέλος του ημιχρόνου.

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ φαίνεται να έχει μεγάλα σχέδια για την ομάδα. Ο Βάσκος προπονητής εξετάζει κάθε δυνατή επιλογή, αξιοποιώντας τις ικανότητες των παικτών του σε κάθε ρόλο που μπορεί να τους τοποθετήσει.

Ο Ισπανός προπονητής έχει δημιουργήσει μια θετική ψυχολογία στην ομάδα, κάνοντας τις πειραματικές του κινήσεις ήδη επιτυχημένες. Για τον Ολυμπιακό, αυτό μπορεί να αποδειχθεί μακροπρόθεσμα εξαιρετικά ευεργετικό.

Redman

Ακολουθήστε στο Google News το THRYLOS24 και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από το THRYLOS24