Έχει γίνει αρκετή συζήτηση όλο το καλοκαίρι για τον Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ και τον τρόπο που εργάζεται κατά την προετοιμασία της ομάδας.

Έχει γίνει αρκετή συζήτηση όλο το καλοκαίρι για τον Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ και τον τρόπο που εργάζεται κατά την προετοιμασία της ομάδας. Είναι ένα πρόσωπο που αξίζει να γνωρίσουμε καλύτερα, καθώς πολλοί φίλαθλοι δεν έχουν επαρκείς πληροφορίες για τον “Μέντι” και τις μεθόδους του.

Παρέμεινε στον Ολυμπιακό μετά την ιστορική κατάκτηση του Conference League με σκοπό να οδηγήσει την ομάδα στην κανονικότητα και στην κορυφή, καθώς πλησιάζουν τα 100 χρόνια του συλλόγου. Το έργο που έχει αναλάβει δεν είναι εύκολο. Ας δούμε μερικά πράγματα για τον Βάσκο προπονητή και τη συμπεριφορά του στην προπονητική διαδικασία. Κάθε λεπτομέρεια έχει σημασία για έναν προπονητή, και έχουμε δει πολλές διαφορετικές προσεγγίσεις.

Ολυμπιακός: H πιθανότητα για… μία κίνηση ακόμα
Ολυμπιακός: H πιθανότητα για… μία κίνηση ακόμα

Έχουμε δει προπονητές που δεν συμμετέχουν ενεργά στις προπονήσεις και αφήνουν όλη τη δουλειά στους βοηθούς τους. Άλλους που στέκονται στην άκρη και παρατηρούν, ή ακόμα και παίζουν ποδόσφαιρο με τους παίκτες. Υπάρχουν και εκείνοι που είναι πλήρως ενσωματωμένοι στο πρόγραμμα και ελέγχουν τα πάντα. Ο Μεντιλίμπαρ ανήκει στην τελευταία κατηγορία, αλλά έχει πλήρη εμπιστοσύνη στο επιτελείο του, με έναν καλά καθορισμένο καταμερισμό εργασιών στις προπονήσεις. Οι βοηθοί του συχνά ξεκινούν τις ασκήσεις και στη συνέχεια αναλαμβάνει ο ίδιος τα τακτικά θέματα και ό,τι άλλο χρειάζεται η ομάδα.

Ο Βάσκος τεχνικός είναι πολύ ενεργός και συνεχώς μιλάει στους ποδοσφαιριστές του, δίνοντάς τους οδηγίες και συζητώντας μαζί τους για κάθε λεπτομέρεια. Έχει μία ισορροπημένη σχέση με τους παίκτες του, ούτε υπερβολικά φιλική ούτε απομακρυσμένη. Ακούει προσεκτικά τις απόψεις τους και προσπαθεί να τους εξηγήσει με επιχειρήματα αν κάνουν λάθος. Στόχος του είναι να διατηρεί την ένταση στις προπονήσεις και να μην επιτρέπει χαλαρότητες. Φωνάζει μόνο όταν είναι απαραίτητο και ποτέ χωρίς λόγο.

Συνολικά, ο Μεντιλίμπαρ είναι ένας προπονητής που συμμετέχει ενεργά στις προπονήσεις, κρατάει τις απαραίτητες αποστάσεις αλλά είναι και προσιτός όταν χρειάζεται. Με αυτόν τον τρόπο, κατάφερε να οδηγήσει την ομάδα στην κορυφή της Ευρώπης.

Redman

Ακολουθήστε στο Google News το THRYLOS24 και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από το THRYLOS24