Ο Βασίλης Σπανούλης, ως προπονητής, είχε τον απόλυτο έλεγχο και ηγήθηκε της ομάδας, η οποία έκανε 9 νίκες στα 9 πρώτα ματς.

Η Εθνική Ελλάδας μπάσκετ κατάφερε να νικήσει την Κροατία με σκορ 80-69 στο προολυμπιακό τουρνουά, εξασφαλίζοντας την πρόκρισή της στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι.

Παρά τις δυσκολίες των προηγούμενων χρόνων, αυτή τη φορά κάτι ήταν διαφορετικό. Ο Βασίλης Σπανούλης, ως προπονητής, είχε τον απόλυτο έλεγχο και ηγήθηκε της ομάδας. Ο Σπανούλης, που έχει συνηθίσει να κερδίζει ως παίκτης, πλέον κατακτά επιτυχίες και ως προπονητής, εφαρμόζοντας τη δική του μεθοδολογία που απέφερε αποτελέσματα.

Εστρέλα Νούρι: Παρούσα στο ΣΕΦ – Έβγαλε… σούπερ φωτογραφίες!
Εστρέλα Νούρι: Παρούσα στο ΣΕΦ – Έβγαλε… σούπερ φωτογραφίες!

Στην καριέρα του, ο Σπανούλης δούλευε πάντα πιο σκληρά από όλους, γι’ αυτό και είχε τόσες επιτυχίες. Αυτή η επιτυχία όμως, ως προπονητής της εθνικής ομάδας, είναι ξεχωριστή. Ξεκίνησε από την αρχή, εκκαθάρισε την τοξικότητα που υπήρχε τα προηγούμενα χρόνια και έφερε πίστη και σεβασμό στην ομάδα.

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, ο Νικ Καλάθης και οι υπόλοιποι παίκτες ανταποκρίθηκαν θετικά στην ηγεσία του Σπανούλη, θυσιάζοντας την ξεκούρασή τους για να παίξουν ξανά με την εθνική ομάδα. Ο Σπανούλης καθόρισε ρόλους και ανέλαβε τις αποφάσεις, προσάρμοσε την ομάδα γύρω από τον Γιάννη, και η συνεργασία αποδίδει καρπούς.

Με την ηγεσία του Σπανούλη, η ομάδα παίζει με σαφή στόχο και τακτική. Οι παίκτες όπως ο Τόμας Γουόκαπ, ο Νικ Καλάθης και ο Κώστας Παπανικολάου εκτελούν τον ρόλο τους αποτελεσματικά. Η επιστροφή του Ντίνου Μήτογλου επίσης ενισχύει σημαντικά την ομάδα.

Ο κόουτς Σπανούλης αξιοποιεί τις δυνατότητες κάθε παίκτη και εμπιστεύεται το πλάνο του. Η ομάδα τρέχει στο γήπεδο, βρίσκει σωστές επιθετικές επιλογές και δημιουργεί πολλά ελεύθερα σουτ. Τα ποσοστά από τη γραμμή του τριπόντου είναι εξαιρετικά, παρά τις αμφιβολίες για την ύπαρξη καθαρόαιμων σουτέρ.

Η Εθνική Ελλάδας μπάσκετ προετοιμάζεται για τους Ολυμπιακούς Αγώνες στη Γαλλία, έχοντας στόχο να διακριθεί και να τιμήσει τη φανέλα της, όπως αξίζει σε μια τόσο ταλαντούχα ομάδα.

Redman

Ακολουθήστε στο Google News το THRYLOS24 και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από το THRYLOS24