Η UEFA ανέλυσε τους παράγοντες που μπορεί να κρίνουν το αποτέλεσμα στην «AEK Arena» στον τελικό του UEFA Europa Conference League.

Καθώς πλησιάζουμε τον τελικό του UEFA Europa Conference League ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τη Φιορεντίνα (29/5, 22.00, MEGA), η UEFA αναλύει τους παράγοντες που μπορεί να κρίνουν το αποτέλεσμα στην «AEK Arena».

Τα επιτεύγματα του Αγιούμπ Ελ Κααμπί είναι αξιοσημείωτα: 32 γκολ στην πρώτη του σεζόν με τον Ολυμπιακό, εκ των οποίων τα 15 στα ευρωπαϊκά κύπελλα, και δέκα γκολ σε οκτώ νοκ-άουτ αγώνες του UEFA Europa Conference League, συμπεριλαμβανομένων πέντε στα ημιτελικά με την Άστον Βίλα. Ο Μαροκινός επιθετικός είναι επικίνδυνος στις αντεπιθέσεις και μέσα στη μεγάλη περιοχή, με υψηλό ποσοστό επιτυχίας στις τελικές προσπάθειες. Μπορεί η Φιορεντίνα να τον σταματήσει;

Μάλμε – Ολυμπιακός: Πάει για «λίφτινγκ», τουλάχιστον τέσσερις αλλαγές!
Μάλμε – Ολυμπιακός: Πάει για «λίφτινγκ», τουλάχιστον τέσσερις αλλαγές!

Η Φιορεντίνα φτάνει στον τελικό για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, και η εμπειρία της από την περσινή ήττα από τη Γουέστ Χαμ μπορεί να αποδειχθεί πολύτιμη. «Στα τελευταία λεπτά είχαμε την ευκαιρία να κερδίσουμε, αλλά σε τέτοια παιχνίδια η προσοχή στη λεπτομέρεια είναι κρίσιμη», δήλωσε ο προπονητής της, Βιντσέντζο Ιταλιάνο. Η εμπειρία της συμμετοχής σε ευρωπαϊκό τελικό μπορεί να δώσει στη Φιορεντίνα ένα σημαντικό πλεονέκτημα.

Τα δέκα γκολ του Ελ Κααμπί προήλθαν από μόλις 23 προσπάθειες, ενώ η Φιορεντίνα έχει πραγματοποιήσει 251 προσπάθειες για γκολ σε 12 αγώνες, με λιγότερο από μία στις δέκα να καταλήγει στο τέρμα. Έχει επίσης χτυπήσει το δοκάρι πάνω από 30 φορές, ένα πρόβλημα που την ακολουθεί σε όλη τη διαδρομή μέχρι τον τελικό στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Το σήμα της ΑΕΚ, ένας δικέφαλος αετός, συμβολίζει το επιθετικό παιχνίδι της Φιορεντίνα που εκμεταλλεύεται τα άκρα. Οι Νίκο Γκονζάλεζ, Κριστιάν Κουαμέ και Τζόναταν Ικονέ αποτελούν απειλές από τα πλάγια και επιτίθενται στους αμυντικούς τους, ελευθερώνοντας χώρο για τους αμυντικούς που κάνουν το overlap. Αυτό το στυλ παιχνιδιού είναι επικίνδυνο και δύσκολο να αντιμετωπιστεί, όπως επισημαίνει ο τεχνικός παρατηρητής της UEFA, Μαριάν Παχάρ. Ο Ολυμπιακός πρέπει να είναι προετοιμασμένος.

Κανένας φιναλίστ δεν χρειάζεται πρόσθετο κίνητρο με ένα τρόπαιο τόσο κοντά. Ωστόσο, για τον Ολυμπιακό, αυτός είναι ο πρώτος ευρωπαϊκός τελικός στην 99χρονη ιστορία του, σχεδόν στην έδρα του.

Η αυτοπεποίθηση που πήραν από τον αποκλεισμό της Άστον Βίλα και η εμπειρία του Χοσέ Λουίς Μεντιλιμπάρ, που οδήγησε τη Σεβίλλη στην κατάκτηση του UEFA Europa League πριν από ένα χρόνο, προσδίδουν στον Ολυμπιακό τις προϋποθέσεις για μια ξεχωριστή εμφάνιση.

Redman

Ακολουθήστε στο Google News το THRYLOS24 και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από το THRYLOS24