Σαν σήμερα στις 13 Μαΐου του 2012 ο Ολυμπιακός κατακτά τον τίτλο της EuroLeague με καλάθι του Γιώργου Πρίντεζη στην Κωνσταντινούπολη.

Στις 13 Μαΐου 2012 ο Ολυμπιακός κατέκτησε την Ευρωλίγκα για δεύτερη φορά στην Ιστορία του, όταν στον τελικό του φάιναλ φορ που πραγματοποιήθηκε στην Κωνσταντινούπολη κέρδισε την ΤΣΣΚΑ Μόσχας με 62-61. Σε εκείνο το θαύμα των θαυμάτων, ο Θρύλος επέστρεψε από το -19 των 12 τελευταίων λεπτών.

Ήταν το έπος της Πόλης, στο οποίο υποκλίθηκαν φίλοι και εχθροί, αναγνωρίζοντας το μεγαλείο και τη δυναμική εκείνης της υπέροχης ομάδας, η οποία μέσα στο παρκέ έκανε κατάθεση ψυχής, αγωνιζόμενοι όλοι για έναν και ένας για όλους.

Euroleague: Αφιέρωμα, τα φαβορί και τα ρόστερ για το 2024/2025!
Euroleague: Αφιέρωμα, τα φαβορί και τα ρόστερ για το 2024/2025!

Οι Πειραιώτες επέστρεψαν στην κορυφή της Ευρώπης ύστερα από 15 χρόνια, αξιοποιώντας κυρίως τους γηγενείς (Σπανούλης, Πρίντεζης, Παπανικολάου, Σλούκας, Μάντζαρης) παίκτες τους σε συνδυασμό με αξιόλογους ξένους (Χάινς, Άντιτς, Λο, Ντόρσεϊ), υπό τις οδηγίες του σπουδαίου προπονητή Ντούσαν Ίβκοβιτς. ΜVP του φάιναλ φορ αναδείχθηκε ο Βασίλης Σπανούλης, σε μία καταπληκτική σεζόν για εκείνον. Στην αρχή της χρονιάς ήταν μία ομάδα μόνος του, αλλά στην πορεία παρέσυρε και τους συμπαίκτες του, δημιουργώντας όλοι μαζί ένα αξιοζήλευτο σύνολο.

Οι «ερυθρόλευκοι» βρέθηκαν πίσω στο σκορ με 53-34 στο 28′, αλλά ακολούθως έφεραν τα πάνω κάτω, στη συναρπαστικότερη ανατροπή όλων των εποχών στην Ευρωλίγκα. Με ένα επιμέρους σκορ 8-28 στα τελευταία δώδεκα λεπτά του αγώνα, με μία επική αντεπίθεση διαρκείας, η οποία κορυφώθηκε με το ιστορικό νικητήριο καλάθι του Γιώργου Πρίντεζη στην εκπνοή, ύστερα από την ασίστ του Βασίλη Σπανούλη. Πρώτος σκόρερ του τελικού ήταν ο εξαιρετικός Κώστας Παπανικολάου με 19 πόντους, καταφέρνοντας να περιορίσει τον σπουδαίο Αντρέι Κιριλένκο.

Thrylos24.gr

Ακολουθήστε στο Google News το THRYLOS24 και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από το THRYLOS24