Ο Ολυμπιακός πανηγύρισε ακόμη ένα ΘΡΥΛΙΚΟ «διπλό» μες στη Μαδρίτη επί της Ρεάλ, αποδεικνύοντας πως φέτος είναι έτοιμος για μεγάλα πράγματα! Φοβερή εμφάνιση Βεζένκοφ με νταμπλ-νταμπλ (23π., 12 ριμπ). Αναλυτικό ρεπορτάζ του Μιχάλη Μαχαίρα.

Ο Ολυμπιακός, το βράδυ της Τετάρτης (19/10) αντιμετώπιζε τη Ρεάλ Μαδρίτης, στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής για τη φετινή Euroleague. Με το ματς να διεξάγεται σε μία έδρα, όπου λίγες ομάδες θα φύγουν αλώβητες, το «WiZink Center».

Οι Πειραιώτες ταξίδεψαν για τα δύο παιχνίδια στην Ισπανία (Μαδρίτη και Βασκονία) χωρίς τον Κώστα Παπανικολάου, ο οποίος ως γνωστόν ταλαιπωρείται από τραυματισμό στο δεξί γόνατο.

Euroleague: Χάκετ και Κορντινιέ επέλεξαν… Φουρνιέ!
Euroleague: Χάκετ και Κορντινιέ επέλεξαν… Φουρνιέ!

Ολυμπιακός | Στάθηκε ικανοποιητικά, όντας άστοχος στα τρίποντα! 

Η αναμέτρηση ξεκίνησε με τους Γουόκαπ, Κάνααν, ΜακΚίσικ, Βεζένκοφ και Φαλ για την ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα, ενώ για τους γηπεδούχους στο παρκέ βρέθηκαν οι Ροντρίγκες, Χεζόνια, Ντεκ, Γιαμπουσέλε και Ταβάρες. Εντυπωσιακή ομολογουμένως η μαύρη εμφάνιση του Θρύλου.

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε άστοχος με σουτ του Κάνααν και μια προσπάθεια του Βεζένκοφ, ενώ η Ρεάλ με ένα 5-0 με τους Γιαπουσέλε και Χεζόνια. Ο Φαλ άνοιξε πρώτος τον «χορό» του σκορ για τον Θρύλο, καρφώνοντας μπροστά στον γίγαντα Ταβάρες. Οι δύο ομάδες ξεκίνησαν καλά στην επίθεση με ένα 10-8, σχεδόν στα μισά της περιόδου. Ο Τόμας Γουόκαπ είχε ήδη πετύχει 7 πόντους (15-13, 6:30), με την ομάδα μας να είναι αρκετά άστοχη στα σουτ. Χάρη σε τρίποντο του Βεζένκοφ όμως, μετά από ακριβώς 8 λεπτά, η ομάδα μας πέρασε μπροστά με 16-20, για το πρώτο προσπέρασμα (μεσολάβησε και καλάθι του Φαλ). Το πρώτο δεκάλεπτο βρήκε τη Ρεάλ να προηγείται με 21-20, σε μια πλούσια περίοδο.

Με φοβερό καλάθι του ΜακΚίσικ, ο οποίος πήρε το πρώτο φάουλ του Ταβάρες ξεκίνησε το δεύτερο δεκάλεπτο στο ματς. Ο Μούσα από την άλλη πλευρά είχε μπει δυνατά, έχοντας 2/2 τρίποντα (24-22). Η Ρεάλ μπήκε καλύτερα στο παρκέ από τους φιλοξενούμενους, ο Μπολομπόι έκανε δύο φάουλ (29-24), παίρνοντας έτσι μια διαφορά. Νωρίς στο ματς λοιπόν ο Ταρίκ Μπλακ. Ο Πίτερς κέρδισε καλάθι και φάουλ, ενώ ισοφάρισε κιόλας ξανά την αναμέτρηση (29-29). Η Ρεάλ είχε καλύτερα ποσοστά και δημιουργία από τον Ολυμπιακό, προηγήθηκε με 37-29, με την ομάδα μας να μειώνει παλικαρίσια σε 38-35. Θετικό στοιχείο η ψυχραιμία των «ερυθρόλευκων», όταν μένουν πίσω στο σκορ. Η περίοδος ολοκληρώθηκε με το σκορ στο 38-37.

Ντέρμπι για… βασιλιάδες! 

Με προβάδισμα ξεκίνησε το τρίτο δεκάλεπτο ο Ολυμπιακός, καθώς ο Βεζένκοφ κι ο ΜακΚίσικ έδωσαν τον αέρα του σκορ στον Θρύλο (41-42). Με σερί 5-0, οι γηπεδούχοι δεν επέτρεψαν στην ομάδα μας να πάρει την πρωτοβουλία. Ο Σάσα Βεζένκοφ, ο κορυφαίος παίκτης της ομάδας μας έως τώρα στον θεσμό, μείωσε στον πόντο, με τον Ταβάρες να κερδίζει γκολ-φάουλ. Μάλιστα, σε 17’ είχε 18 πόντους, με εκπληκτική εμφάνιση! Μετά από μαγικό αιφνιδιασμό του Γουόκαπ, ο ΜακΚίσικ καρφώνει με μανία στο αντίπαλο καλάθι, κερδίζοντας το φάουλ και ισοφαρίζοντας το παιχνίδι (52-52).

Σε εκείνο το σημείο ο Μούσα πέτυχε το τρίτο του τρίποντο (9π.) δίνοντας ξανά ώθηση στην ομάδα του. Έως το 26’ του ματς, ο Ολυμπιακός είχε 3/14 τρίποντα, ενώ η Ρεάλ 10/22. Καλούνταν να βρει και σουτ η ομάδα μας. Ο Κάνααν συνδέθηκε κι εκείνος με εύστοχο τρίποντο, ενώ κι ο Βεζένκοφ ισοφάρισε (57-57) με τον 20ο του πόντο. Οι «ερυθρόλευκοι», με σκόρερ τον ΜακΚίσικ πέρασαν μπροστά, με τον Αμερικανό να φτάνει σε διψήφιο αριθμό πόντων. Ο Κώστας Σλούκας έκανε ένα λάθος, με τον Μούσα να ευστοχεί ξανά σε τρίποντο (60-59). Στο τέλος του τρίτου δεκαλέπτου όμως, ο Έλληνας γκαρντ ευστόχησε σε μπάζερ μπίτερ σουτ, με την περίοδο να κλείνει με το 62-63.

Ολυμπιακός: Είχε… ΣΛΟΥΚΑΡΟ, Μπολομπόι και πήρε το «διπλό»! 

Το τέταρτο δεκάλεπτο ξεκίνησε με ένα +5 της Ρεάλ. Ο Μπολομπόι πέρασε στο ματς, καρφώνοντας με μανία και θέλοντας να έχει άλλη εικόνα από το πρώτο μέρος, έτσι ώστε να βοηθήσει την ομάδα του. Μάταια όμως, στο τέλος μιας επίθεσης, ο ίδιος έκανε φάουλ (3ο του) στον Μούσα (71-67). Το «χτύπημα» της κόμπρας όμως, τάδε έφη Λαρεντζάκης, πέτυχε το 73-70, με τον Γιουλ να απαντά από τα 9 μέτρα με ένα τρελό τρίποντο. Ο Ισπανός έκανε και το 81-75, πάλι με ένα τρίποντο από μακριά.

Φυσικά, οι «ερυθρόλευκοι» πάλευαν καθ’ όλη τη διάρκεια του ματς. Με 2:20 να απομένει, ο Ολυμπιακός βρισκόταν πίσω με 83-79, με τη διαφορά ναι μεν, να είναι σε νορμάλ επίπεδα. Όμως, θα έπρεπε να δώσει και τις τελευταίες του δυνάμεις ο Θρύλος για το ροζ φύλλο. Ο Λαρεντζάκης όμως, με ακόμη ένα εύστοχο τρίποντο, μείωσε στον πόντο. Η άμυνα βγήκε από τους παίκτες μας, με τον Σλούκα να δίνει προβάδισμα (83-84). Ο Ταβάρες έκανε επιθετικό φάουλ στον Μπολομπόι, με την μπάλα να πηγαίνει ξανά σε «ερυθρόλευκα» χέρια.

Στο τελευταίο λεπτό, ο Μπολομπόι πήγε στις βολές, έκανε το 83-85. Ο Γιουλ κέρδισε το φάουλ, ισοφαρίζοντας το ματς. Ο Σλούκας κέρδισε φάουλ, πηγαίνοντας εκείνος στις βολές, έκανε το 85-87. Ο Γιουλ ισοφάρισε, με την μπάλα να πηγαίνει στον Σλούκα για την τελευταία επίθεση. Ο Έλληνας γκαρντ πέτυχε ένα λέι απ, κάνοντας το 87-89. Έμεναν μόλις 5 δευτερόλεπτα, με τον Θρύλο να πανηγυρίζει μια μεγάλη νίκη.

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΚΑΛΑΘΑΡΑ ΤΟΥ ΣΛΟΥΚΑ ΠΟΥ ΕΔΩΣΕ ΤΗ ΝΙΚΗ

ΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Βίλιους, Πέτεκ, Μπάλακ

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 21-20, 38-37, 62-63, 87-89

ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ (Ματέο): Κοζέρ 3 (1/8 σουτ), Αμπάλδε, Χεζόνια 5 (1/2 δίποντα, 1/6 τρίποντα), Ροντρίγκεθ 3 (1 τρίποντο, 4 ριμπάουντ, 8 ασίστ), Ντεκ 5 (1 τρίποντο, 7 ριμπάουντ), Πουαριέ 2, Κορνελί 11 (2/3 δίποντα, 2/2 τρίποντα, 1/2 βολές), Ταβάρες 14 (5/9 δίποντα, 4/4 βολές, 6 ριμπάουντ, 2 ασίστ), Γιουλ 14 (1/2 δίποντα, 3/5 τρίποντα, 3/3 βολές), Γιαμπουσέλε 13 (3/4 δίποντα, 2/2 τρίποντα, 1/2 βολές), Μούσα 17 (1/2 δίποντα, 4/6 τρίποντα, 3/3 βολές)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μπαρτζώκας): Γουόκαπ 9 (3/4 δίποντα, 1/1 τρίποντο, 4 ριμπάουντ, 4 ασίστ), Κάναν 3 (1/3 τρίποντα), Λούντζης, Λαρεντζάκης 8 (1/1 δίποντο, 2/3 τρίποντα, 2 κλεψίματα), Φαλ 6 (3/4 δίποντα), Σλούκας 14 (5/8 δίποντα, 0/3 τρίποντα, 4/4 βολές, 4 ριμπάουντ, 7 ασίστ), Βεζένκοβ 23 (8/9 δίποντα, 2/7 τρίποντα, 1/2 βολές, 12 ριμπάουντ), Μπόλομποϊ 11 (3/8 δίποντα, 5/6 βολές, 3 ριμπάουντ), Πίτερς 5 (2/2 δίποντα), Μπλακ, ΜακΚίσικ 10 (4/5 δίποντα, 2/5 βολές)

Τα ομαδικά στατιστικά της Ρεάλ Μαδρίτης: 15/32 δίποντα, 14/32 τρίποντα, 15/17 βολές, 35 ριμπάουντ (25 αμυντικά – 10 επιθετικά), 23 ασίστ, 2 κλεψίματα, 3 μπλοκ, 11 λάθη

Τα ομαδικά στατιστικά του Ολυμπιακού: 29/46 δίποντα, 6/21 τρίποντα, 13/18 βολές, 43 ριμπάουντ (29 αμυντικά – 14 επιθετικά), 18 ασίστ, 7 κλεψίματα, 2 μπλοκ, 9 λάθη

Μιχάλης Μαχαίρας

Γεννημένος στη χρυσή γενιά των 90’s, ένας άκρως ενεργητικός χαρακτήρας, με μια μπάλα του μπάσκετ στο χέρι, και στο άλλο το κασκόλ του ΘΡΥΛΟΥ, φορώντας φυσικά την ένδοξη «ερυθρόλευκη» με τον Έφηβο στο στήθος. Ήρωάς του ο τεράστιος Βραζιλιάνος μάγος «Ζιο», με τον οποίο είναι ερωτευμένος.

Παρακολουθεί χρόνια τον Ολυμπιακό, ο οποίος είναι ο κορυφαίος πολυαθλητικός σύλλογος του πλανήτη, με τους πιο …τρελούς οπαδούς. Είναι η πρώτη σκέψη αφότου ξυπνήσει και η τελευταία πριν κοιμηθεί. Απ’ το μαιευτήριο, ακούγεται πως η πρώτη εμφάνιση έγινε με ένα στυλό και ένα χαρτί. Δεν ήταν τυχαίο… Μεγαλώνοντας, έπρεπε να σπουδάσει αυτό το αντικείμενο, και να το εξασκήσει, γράφοντας κυρίως για αθλητικά, αφού ο έρωτας με τον ΘΡΥΛΟ είχε καταλήξει σε …γάμο ζωής!

Στην πρώτη έκθεσή του στο δημοτικό έβαλε τίτλο, υπότιτλο, φωτογραφία, λεζάντα και έδωσε χαρακτηρισμό γραμματοσειράς! Σπούδασε στο Queen Margaret University of Edinburgh (BA In Media Productions/Journalism). Αρκετά πολυάσχολος, έχει ασχοληθεί με ραδιόφωνο και πληθώρα αθλητικών σαιτ και μπλόγκ (ως προς τη δημιουργία, αλλά και ως προς την αρθρογραφία), αθλητικών και μη, αφού η δημιουργία κειμένων και η αποτύπωση της σκέψης στο χαρτί, είναι η απόλυτη χαλάρωση και αποφόρτιση της ημέρας… Μιλάει λίγο, εκεί που πρέπει, γράφει πολύ.

Εάν δε δημιουργεί κείμενα, θα τον βρείτε στο πλησιέστερο γήπεδο μπάσκετ. Για τους πιστούς αναγνώστες και συνοδοιπόρους, η νέα του «ερυθρόλευκη στέγη» είναι το thrylos24.gr, γράφοντας για τον πρώτο του έρωτα και τον παντοτινό…

Ακολουθήστε στο Google News το THRYLOS24 και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από το THRYLOS24