Ο μαχητής Μίτσελ και η… αλεπού, έρχονται να αλλάξουν τον Θρύλο
Ο Ολυμπιακός είναι δεδομένο πως έψαχνε... κασκαντέρ και όχι προπονητή, ο Μίτσελ συγκέντρωνε όλα εκείνα τα στοιχεία ώστε ο Βαγγέλης Μαρινάκης να επιλέξει να τον φέρει πίσω...
Ο Μίτσελ επιστρέφει σ’ έναν, αγωνιστικά, άκρως προβληματικό Ολυμπιακό, σε αποστολή απαιτητική και δύσκολη.
Είναι όμως ο προπονητής που θα καταφέρει να τα βγάλει πέρα;
Αυτό είναι ένα ερώτημα που μόνο ο χρόνος και ο αγωνιστικός χώρος θα μπορέσει να απαντήσει.
Υπάρχουν όμως κάποια στοιχεία που τα ξέρουμε από πριν. Κομμάτια ενός παζλ που στην προηγούμενη θητεία του στους ερυθρόλευκους είχε επιτυχίες αλλά και αποτυχίες.
Ο Μίτσελ είναι μία μεγάλη ποδοσφαιρική προσωπικότητα, με κύρος και ιστορία που τον τοποθετεί στους σημαντικότερους της γενιάς του.
Αρχοντικό στυλ ως ποδοσφαιριστής όταν αγωνιζόταν στην Ρεάλ Μαδρίτης, ίδιο στυλ και ως προπονητής. Δεν του αντιμιλάς εύκολα, γενικά δεν σηκώνει στο… πετσί του, τους απείθαρχους και του μαλθακούς ποδοσφαιριστές. Είναι μαχητής και θέλει και τα “παιδιά” του να είναι μαχητές, να έχουν το πνεύμα του νικητή, να μπαίνουν στο γήπεδο και να “πεθαίνουν” στο χορτάρι είτε νικήσουν, είτε χάσουν και δίπλα τους κι εκείνος να δείχνει πως θα ματώσει και θα πεθάνει μαζί τους. Ποιος ξέχνα άλλωστε την περιβόητη παρουσία του στο Ντα Λουζ και στο ματς με την Μπενφίκα, όταν επί 90 λεπτά ήταν στην βροχή κι έδινε μαζί με τους παίκτες του τη μάχη του για το θετικό αποτέλεσμα.
Αυτός είναι και ο λόγος που ο Βαγγέλης Μαρινάκης επέλεξε τον Μίτσελ ως προπονητή τούτη τη συγκεκριμένη στιγμή. Στην ζυγαριά τοποθετήθηκε στη μία της πλευρά η τακτική και η προπονητική και από την άλλη η μαχητικότητα, το πνεύμα νικητή και η διαχείριση. Επικράτησε, βάση των αναγκών της ομάδας το δεύτερο. Όχι παράλογο.
Τι γίνεται όμως με το κομμάτι της προπονητικής και της τακτικής;
Ο Μίτσελ, χωρίς αμφιβολία, έχει όλα τα παραπάνω που ανέφερα, όμως και στην πρώτη του θητεία υπήρχε πάντα η κουβέντα με το ποιος είναι εκείνος που θα επωμιστεί το “βάρος” ή την ευθύνη αν θέλετε, της προετοιμασίας της ομάδας στο τακτικό κομμάτι. Στην πρώτη του θητεία και στην πρώτη του σεζόν ήταν ο Βίκτορ, πρώην ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού, αλλά με ικανότητα πολύ καλή στο κομμάτι αυτό και η συνεργασία των δύο έφερε σπουδαία αποτέλεσμα για τον Ολυμπιακό.
Στη δεύτερη σεζόν του ο Μίτσελ συνεργάστηκε με τον Ραφαέλ Αλκορτα, παλιός αμυντικός, όμως η συνεργασία και κυρίως η αποτελεσματικότητα δεν ήταν αυτή που θα ήθελαν όλοι και στο τέλος τα αποτελέσματα, αφού καλώς ή κακώς απ’αυτά κρίνονται όλοι, έφεραν και τι τέλος της συνεργασίας του Ολυμπιακού με τον Μίτσελ.
Ο εμπνευστής και η… αλεπού
Ο Μίτσελ βάζει την προσωπικότητα, το πάθος, την έμπνευση και τον χαρακτήρα του νικητή, δίπλα του θα βρίσκεται ο Χουάν Κάρλος Μαντιά, ο οποίο “κουβαλά” τον χαρακτηρισμό “αλεπού” καθώς θεωρείται ως ένας ιδιαίτερα έξυπνος και εξαιρετικός γνώστης του ποδοσφαίρου.
Αυτός λοιπόν, θα είναι ο άνθρωπος που θα πρέπει να κάνει την… δική του μεταμόρφωση στον Ολυμπιακό. Να δώσει κίνηση, να δώσει τακτικές επιλογές και λύσεις ώστε αυτό το γεμάτο ταλέντο και ποιότητα ρόστερ του Ολυμπιακού, το ακριβότερο στην ιστορία του Ελληνικού ποδοσφαίρου, να βγάλει “γούστα” στο χορτάρι.
Προφανώς και το έργο του θα είναι δύσκολο, όμως ήξεραν από πριν ότι θα κληθούν να κάνουν τους… φακίρηδες σ’ ένα μεγάλο κλαμπ, που όμως περνά την δική του αγωνιστική κρίση.