Έχει ύψος 1,95!

Ο Παναγιώτης Φασούλας γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη στις 12 Μαΐου του 1963 και υπήρξε ένας από τους σημαντικότερους Έλληνες καλαθοσφαιριστές και ένας από τους κορυφαίους σέντερ της Ευρώπης. Η καταγωγή του είναι από τα Γρεβενά.

Ο πατέρας του ήταν στρατιωτικός κι έτσι αναγκάστηκε πολλές φορές να αλλάξει τόπο διαμονής. Σπούδασε Διοίκηση Επιχειρήσεων και μπάσκετ στις Η.Π.Α., στη Βόρεια Καρολίνα (North Carolina State) και στο Τμήμα Γεωλογίας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Fas (@mariellafasoula)

Στις 8 Ιουλίου του 1995 νυμφεύθηκε τη Μάσα Ζαχαρία – πρώην μοντέλο – και απέκτησαν μία κόρη, τη Μαριέλλα (1997) που ακολουθεί τα χνάρια του στον κόσμο του αθλήματος, και έναν γιο, τον Γιάννη (2000).

Με τι ασχολείται η Μαριέλλα Φασούλα

Η Μαριέλλα Φασούλα (γεννήθηκε 2 Σεπτεμβρίου 1997) είναι Ελληνίδα αθλήτρια της καλαθοσφαίρισης, η οποία αγωνίζεται στην πρωταθλήτρια Ισπανίας Αβενίδα από το 2021 και με την Εθνική Ομάδα Καλαθοσφαίρισης της Ελλάδας. Συμμετείχε στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Καλαθοσφαίρισης Γυναικών το 2017 στο οποίο κατέλαβε την τέταρτη θέση.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Fas (@mariellafasoula)

Το πρόβλημα υγείας του γιου του

Στις 27 Δεκεμβρίου 2004, με το τσουνάμι της νοτιοανατολικής Ασίας, διαγνώστηκε ο Γιάννης… Είναι πολύ πιο ισχυρό να θυμάσαι πότε ξεκίνησε χημειοθεραπεία το παιδί σου από το πότε έχεις επέτειο γάμου ή πότε εκλέχθηκες βουλευτής. Δεν είναι τόσο σημαντικά αυτά… Δεν υπάρχει χειρότερο πράγμα από το να σκεφτείς -για οποιονδήποτε άνθρωπο- ότι θα χάσεις το παιδί σου» είπε με παροιμιώδη ηρεμία ο Θεσσαλονικιός αθλητής και συνέχισε: «Διαγνώσθηκε με λεμφοβλαστική λευχαιμία.

Μπήκαμε στο νοσοκομείο “Αγλαΐα Κυριακού”, το οποίο είναι εξαιρετικό νοσοκομείο, με εξαιρετικούς γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό, και ξεκίνησε τις θεραπείες. Μείναμε τέσσερις μήνες. Εγινε μια επιπλοκή που δεν υπήρχε τρόπος να αντιμετωπιστεί. Η Μάσα αποφάσισε ότι πρέπει να πάμε στο παιδικό νοσοκομείο “Saint Jude” στο Μαϊάμι. Κινήσαμε γη και ουρανό για να μας δεχθεί, καθώς είναι πολιτική τους να μη δέχονται παιδιά που έχουν ήδη αρχίσει θεραπεία κάπου αλλού. Τετάρτη βράδυ μάς δεχτήκανε και Παρασκευή πρωί φύγαμε με πτήση για Αμστερνταμ κι από εκεί για Μέμφις, για να μείνουμε κανένα τρίμηνο, αλλά μείναμε πέντε χρόνια» περιέγραψε ο Παναγιώτης Φασούλας.

Ολο αυτό το διάστημα η οικογένεια Φασούλα διέμεινε σε κανονικό σπίτι κι όχι μέσα στο νοσοκομείο. «Θέλαμε να αισθάνονται τα παιδιά (σ.σ.: έχουν μια μεγαλύτερη κόρη, τη Μαριέλα) ότι ήμασταν εκεί επειδή κάνουμε διακοπές, όχι επειδή μας έστειλε η κακιά μας η μοίρα… Ο Γιάννης ήταν ένα κανονικό παιδί. Πήγαινε στην παιδική χαρά, έπαιζε, είχε φίλους. Πήγαινε στο νοσοκομείο, καθόταν σε μια πολυθρόνα, έβλεπε κινούμενα σχέδια, του έβαζαν τα φάρμακα, τελειώναμε σε 20 λεπτά, φεύγαμε. Πηγαίναμε στην καφετέρια. Είναι σημαντικό να είσαι σε ένα όμορφο περιβάλλον, με κόσμο χαμογελαστό. Κάποιοι θα πουν “και δεν πρέπει να βλέπεις τη δυστυχία;”. Οχι, δεν πρέπει να τη βλέπεις όταν παλεύεις για να ξεπεράσεις τα προβλήματά σου» επέμεινε ο πρώην δήμαρχος Πειραιά.

Ο 22χρονος, που ακολουθεί τα βήματα του μπαμπά του στο μπάσκετ, είναι μεγάλο ταλέντο: «Είναι survivor, αφού προσπαθεί διπλά και τριπλά να καλύψει τη χαμένη εκείνη πενταετία κάνοντας σκληρές προπονήσεις» ανέφερε με χαμόγελο ο πρώην βουλευτής.

Πηγή: athensmagazine.gr

Thrylos24.gr

Ακολουθήστε στο Google News το THRYLOS24 και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από το THRYLOS24