Τσιλιγκίρη: «Να γίνει μία συνάντηση με ρεαλιστικές προτάσεις»
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Η δήλωση της Χριστίνας Τσιλιγκίρη για τις δηλώσεις μέλους του ΝΟΕΦ
Δείτε αναλυτικά τη δήλωση της κ. Τσιλιγκίρη:
Αναφορικά με τις πρόσφατες δηλώσεις του μέλους του ΝΟΕΦ, κ. Τσίρο Φότζια οι οποίες βρίθουν ανακριβειών και διαστρεβλώνουν την πραγματικότητα, ως Πρόεδρος του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας, οφείλω να υπογραμμίσω τα ακόλουθα, προς αποκατάσταση της αλήθειας.
«Σχετικά με την αναφορά για το όριο ταχύτητας 20χλμ./ώρα στον περιβάλλοντα χώρο του σταδίου: Είναι γεγονός ότι απαγορεύσαμε την κυκλοφορία όλων των αυτοκινήτων, η οποία επιτρέπεται μόνο κατόπιν ενημέρωσης μέσω σχετικού email στη Διεύθυνση διοικητικού και για λόγους τροφοδοσίας, διότι για εμάς προέχει η ασφάλεια των πολιτών που έχουν κάνει το ΣΕΦ, πρώτο προορισμό για περίπατο και άθληση. Είναι αλήθεια λοιπόν, ότι απαγορεύσαμε να μπαίνουν ανεξέλεγκτα τα αυτοκίνητα και είναι ότι όταν εισέρχονται στον περιβάλλονται χώρο, έχουν ανώτατο όρια ταχύτητας 20χλμ./ωρα. Με αυτό τον τρόπο αποτρέψαμε την επικίνδυνη οδήγηση στην παραλιακή οδό και διασφαλίσαμε ότι δεν θα διατρέχουν κίνδυνο τα παιδιά και οι οικογένειες που επισκέπτονται το ΣΕΦ.
Αναφορικά με την τοποθέτηση για τα ασθενοφόρα: Το μέλος του ΝΟΕΦ, εσκεμμένα παραπλανά τον κόσμο, διότι ακόμη και η παλιά είσοδος των ασθενοφόρων ήταν κάτω από τα εκδοτήρια. Ουδεμία σχέση είχε με την πρόσβαση που αιτείται να έχει από την παραλιακή. Βέβαια επειδή ως διοίκηση κρίναμε ότι η προηγούμενη τοποθεσία του σταθμού του ΕΚΑΒ, δυσχέραινε το εξαιρετικά σημαντικό έργο του και επειδή ο ΝΟΕΦ δε διέθετε καν παραχωρητήριο (μία κατάσταση χάους που παραλάβαμε γενικά ως διοίκηση), δημιουργήσαμε νέα γραφεία, σύγχρονα, με δικό τους χώρο στάθμευσης, χωρίς να χρειαστεί τα μέλη του να διασχίζουν τον περιβάλλοντα χώρου του ΣΕΦ.
Φυσικά όλα αυτά θα μπορούσε να τα επιλύσει ο ΝΟΕΦ, ο οποίος επέλεξε εμμονικά τον δρόμο της λάσπης, αν απλά προσέγγιζαν τα σκάφη τους … από την ακτή Δηλαβερη και το κάτω γεφυράκι.
Ας απαντήσει ο ΝΟΕΦ, με ποια οικοδομική άδεια διατηρεί τα γραφεία; Με ποιο τρόπο φυλάει όλα τα επικίνδυνα υλικά και τα καύσιμα; Ποιοι κανόνες ασφαλείας τηρούνται σε μία παράνομη κατάληψη;
Όπως το ίδιο το μέλος του ΝΟΕΦ παραδέχεται, «ότι σύμφωνα με ΦΕΚ δικαιούται και διαχειρίζεται 28 θέσεις (24 για τα ιστιοπλοϊκά σκάφη και 4 για τα συνοδευτικά)».
Ακριβώς κύριοι. Έχετε 28 θέσεις (24 για τα ιστιοπλοϊκά σκάφη και 4 για τα συνοδευτικά). Όπως παραδέχεται το μέλος του Ομίλου, πρόκειται για θέσεις ελλιμενισμού. Γεγονός που απέχει παρασάγγας από την ύπαρξη γραφείων και αποθηκών με επικίνδυνα υλικά, από τα παραμένουν αποκλεισμένοι -λόγω και της περίφραξης-, τόσο οι εργαζόμενοι του ΣΕΦ (!!!), όσο και φυσικά οι πολίτες!
Όσο για την αναφορά πως «Προ ημερών προχώρησε στην κοπή δέντρων, με πρόφαση τον καλλωπισμό του περιβάλλοντα χώρου, χωρίς να έχει σχετική άδεια από τους αρμόδιους φορείς».
Η πυκνή βλάστηση διαιώνιζε μια κατάσταση χάους και ανομίας, μέσα στην οποία ο ΝΟΕΦ ευημερούσε. Εμείς θέλουμε ένα ΣΕΦ καθαρό και προσβάσιμο σε όλους. Και αυτό είναι αδιαπραγμάτευτο.
Προτείνουμε στον κ. Φότζια να αφήσει τα κροκοδείλια δάκρυα σε ιστοσελίδες και να πραγματοποιήσει μια συνάντηση με τη Διοίκηση και τη Διεύθυνση του Σ.Ε.Φ., φέρνοντας στο τραπέζι ρεαλιστικές προτάσεις και όχι πυροτεχνήματα διαλόγου».
Η σχετική ανάρτηση: