Χάντμπολ: Μία από τις εμφατικότερες νίκες της πέτυχε το βράδυ της Πέμπτης, στο Ηράκλειο, η Εθνική ανδρών, κόντρα στο Βέλγιο με 42-24.

Χάντμπολ: Αν και οι Βέλγοι ήταν εκείνοι που “καίγονταν” για το θετικό αποτέλεσμα, η Εθνική, που ήδη είχε εξασφαλίσει την πρόκριση στην επόμενη φάση, ξεδίπλωσε όλες τις αρετές της στον αγωνιστικό χώρο του γυμναστηρίου “Δύο Αοράκια” και “σκόρπισε” τον αντίπαλο.

Έτσι, οι διεθνείς έκαναν το 5Χ5 στον προκριματικό όμιλο για το παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2023 και την Κυριακή θα πάνε στην Αγκυρα για να αντιμετωπίσουν την Τουρκία με στόχο να κρατήσουν το απόλυτο των νικών.

Θρύλε των γηπέδων: 328 τίτλους στα ομαδικά αθλήματα ο Ολυμπιακός!
Θρύλε των γηπέδων: 328 τίτλους στα ομαδικά αθλήματα ο Ολυμπιακός!

Στο πρώτο μέρος η Εθνική έκανε καταπληκτική εμφάνιση σε άμυνα και επίθεση. Με τον Πέτρο Μπουκοβίνα να έχει ποσοστό 47% στην εστία και με εξαιρετικές επιλογές στην επίθεση (81% ευστοχία), το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα κυριάρχησε απόλυτα και μπήκε στα αποδυτήρια με διαφορά 12 τερμάτων (21-9). Ο Βαγγέλης Αραμπατζής με έξι γκολ και ο Τάσος Παπαδιονυσίου με πέντε ήταν οι πρώτοι σκόρερς της Εθνικής, αμφότεροι με 100% ευστοχία.

Στο δεύτερο μέρος ο Γιώργος Ζαραβίνας έδωσε χρόνο συμμετοχής σε όλους τους αθλητές του και εκείνοι συνέχισαν στους ίδιους υψηλούς ρυμούς, συνεχίζοντας να εκμεταλλεύονται τα κενά, ιδίως στο κέντρο της άμυνας των Βέλγων, όπου οι Έλληνες πίβοτ έκαναν ό,τι ήθελαν. Αξιοσημείωτο ότι με εξαίρεση τους τερματοφύλακες, όλοι οι διεθνείς σκόραραν, ενώ οι Τζωρτζίνης και Παπάζογλου πανηγύρισαν τα πρώτα τους γκολ με την Εθνική ομάδα. Η κόρνα της λήξης βρήκε τους διεθνείς να πανηγυρίζουν για την επιβλητική νίκη με 42-24 και να αισιοδοξούν ότι πράγματι, “τα καλύτερα έρχονται”, όπως συνηθίζει να λέει ο Χάρης Μάλλιος.

Ελλάδα – Βέλγιο 42-24 (ημ. 21-9)

Ελλάδα (Ζαραβίνας): Τερλέτσκι, Κωστακίδης 3, Τζωρτζίνης 1, Μπόσκος 1, Λιάπης 6, Μάλλιος 2, Πασσιάς 3, Μπουκοβίνας, Καραμπουρνιώτης 3, Δομπρής 2, Παπάζογλου 1, Κανδύλας 2, Ηλιόπουλος 3, Παπαδιονυσίου 5, Κρητικός 1, Αραμπατζής 9.
Βέλγιο (Σιλά): Χίρεν 3, Μπρίζε 2, Σεράς 2, Κότερς 1, Μπράουν 2, Κόστιτς, Μαρσάλ, Γκλοριέ 5, Ντ’ Ανίς 2, Βανχόβε, Ζιλέ 3, Ντελπιρέ 3, Σπούρεν 1, Ντε Κούμπερς, Μασά, Σιρό.
Διαιτητές: Μπόλιτς – Χούριχ (Αυστρία). Δίλεπτα: 3-4. Πέναλτι: 1/1 – 1/2

To πανόραμα του ομίλου

1η αγωνιστική: Τουρκία – Κόσοβο 25-23, Βέλγιο – Ελλάδα 27-29
2η αγωνιστική: Ελλάδα – Τουρκία 24-20, Κόσοβο – Βέλγιο 28-28
3η αγωνιστική (5/1/2022): Τουρκία – Βέλγιο 30-25, Κόσοβο – Ελλάδα 20-21
4η αγωνιστική (8-9/1/2022): Βέλγιο – Τουρκία 37-28, Ελλάδα – Κόσοβο 26-25
5η αγωνιστική (12-13/1/2022): Κόσοβο – Τουρκία 26-24, Ελλάδα – Βέλγιο 42-24
6η αγωνιστική (15-16/1/2022): Βέλγιο – Κόσοβο, Τουρκία – Ελλάδα

Η βαθμολογία

1. Ελλάδα 10
2. Τουρκία 4
3. Βέλγιο 3
4. Κόσοβο 3
* Την πρόκριση στην επόμενη φάση θα πάρουν οι δύο πρώτες ομάδες του ομίλου.

Thrylos24.gr

To thrylos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Ολυμπιακού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του «ερυθρόλευκου» οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Thrylos24.gr, Το Νο.1 «ερυθρόλευκο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Ολυμπιακού.

Ακολουθήστε στο Google News το THRYLOS24 και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από το THRYLOS24